Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Siyasal Bilgiler Fakültesi

"Skill Sets and Needs for Behavioral Science Lab" AB Projesinin İlk Çalıştayı Münih'de Gerçekleştirildi

Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş., Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Ludwig Maximilian Üniversitesi (Almanya) işbirliği ile yürütülen "Skill Sets and Needs for Behavioral Science Lab" adlı Avrupa Birliği projesi kapsamında THE 2023 sıralamasına göre dünyada 33. sırada olan proje ortağı Ludwig Maximilian Üniversitesi (Almanya) ile Almanya’nın Münih kentinde ilk çalıştay gerçekleştirildi. 

Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi A. Ş. liderliğinde yürütülen proje kapsamında, uluslararası seviyede davranış bilimleri laboratuvarının kurulması, teknik ihtiyaçların belirlenmesi ve teknik elemanların yetiştirilmesi amacıyla Ludwig Maximilian Üniversitesi'nin laboratuvarları ziyaret edilerek, ülkemizde de uluslararası standartlarda araştırmalar yürütecek kapasitenin geliştirilmesi için çalışmalar yapıldı. Bununla beraber yeni dönemde ikili işbirlikleri, yeni proje başvuruları ve üniversitemizin ilgili bölümleri arası değişim programları yapılması konusunda mutabakata varıldı. 

Çalışmalara Proje Koordinatörü Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi A. Ş. Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi adına Proje Yürütücüsü olan Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden Arş. Gör. Mert İnal ve projede araştırmacı olarak yer alan Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden Arş. Gör. Atif Çağlar Ababay katılım sağladı.