Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Siyasal Bilgiler Fakültesi

Fakültemizde Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Mezuniyet

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ

 

 

            2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni 20.06.2019 tarihinde saat 10:00’da Fakültemiz Cemil Meriç konferans salonunda Akademik ve İdari Personelimiz, öğrencilerimiz ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Fakülte Birincisi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Arda ÇİLEKER’in konuşması ve Dekanımız Prof.Dr. Hüseyin ERKUL’un konuşmalarıyla devam etmiştir. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilerin ödülleri Fakültemiz öğretim elemanları ve aileleri tarafından takdim edilmiştir.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ

 

SIRA NO

AD-SOYAD

GNO

1

Arda ÇİLEKER

3,73

2

Rahime İLHAN

3,62

3

Yağmur YILDIRIM

3,32

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dereceye Giren Öğrenciler:

SIRA NO

AD-SOYAD

GNO

1

Arda ÇİLEKER

3,73

2

Yağmur YILDIRIM

3,32

3

Tahir GENÇER

3,27

İkitsat Bölümü Dereceye Giren Öğrenciler:

SIRA NO

AD-SOYAD

GNO

1

Rahime İLHAN

3,62

2

Güntekin USLU

2,99

3

Ece KIRTAY

2,95

 

 

 

 

 

FAKÜLTE BİRİNCİSİ ARDA ÇİLEKER’İN KONUŞMASI

            Mezun olmak, dahası bu 4 yıllık serüveni derece ile tamamlamak, başarının bir karşılığı olarak sunulsa da, çoğu zaman bir sonraki başarının teşvikidir aslında. Her birimiz, gerek akademik hayatlarımızda gerek özel hayatımızda, kendimize hedefler koyuyoruz, o hedeflere ulaşınca da bir mükâfatını mutlaka görüyoruz. Zorluklar da zaman zaman insanlar için teşvik edici olabiliyor; fakat insanın, çabalarının karşılık bulduğunu gördüğünde yaşadığı bu mutluluk, hepsinden değerli oluyor.

 

Değerli konuklar;

 

Bugün Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi olarak gurur günlerimize bir yenisini ekliyoruz.

 

Öncelikle 1859’da Ankara’da temelleri atılan Mülkiye’yi kendisine örnek edinen, Türkiye’deki 8 Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden biri olan ÇOMÜ Siyasal’dan mezun olmaktan duyduğum gurur ve memnuniyeti ifade etmek istiyorum.

 

Şüphesiz bu başarı sadece kendi gayretlerimin bir sonucu değildir.

 

Tahmin edeceğiniz gibi en büyük teşekkürüm ise, kıymetli aileme. 4 yıl boyunca hem maddi hem de manevi olarak desteklerini bir an olsun eksik etmediler. Hatta babam bana benden daha fazla inandı diyebilirim.

 

Bir diğer teşekkürüm ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde derslerini keyifle dinlediğim kıymetli hocalarıma.

 

Eğer bugün sorulara cevap arama, etraflıca düşünebilme, araştırma, keşfetme, yaratıcı olma, vicdan ve akıl süzgecinden geçirerek düşündüklerimizi ifade edebilme yetkinliklerine sahipsek bu noktada sizlerin katkısı inkar edilemeyecek kadar fazladır.

 

İfade etmek istediğim bir diğer nokta var ki tıpkı benim gibi her öğrencinin hayatında özendiği, kendisine rol model aldığı bir hocası vardır ve böyle kişiler farkında olmaksızın o öğrencinin yaşamının şekillenmesinde önemli roller üstlenirler.

 

Dersimize ilk girdiği günden itibaren bilgi-birikimine sonsuz saygı duyduğum; sınıfta disiplini, ofisinde samimiyeti öğrendiğim hocam Dr. Öğr. Üyesi Melike ERDOĞAN’a  ve diğer hocalarıma sizlerin huzurunda ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

 

Değerli misafirler;

 

Bir Kıbrıslı Türk olarak ben de diğer dönem arkadaşlarım gibi katıldığım YGS-LYS sonuçlarım neticesinde 47. olarak yerleştiğim Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi İkinci Öğretim lisans programını bugün birincilikle dahası fakülte derecesiyle bitirmenin haklı gururu içerisindeyim.  ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin de şahsıma yüklemiş olduğu sorumluluğun farkındayım.

 

Çalışmadan elde etmenin, kolay yoldan kazanmanın, emek harcanmadan başarı peşinde olanların sayılarının arttığı günümüzde mezuniyet törenlerini hep anlamlı bulmuşumdur.

 

Yıllarca verilen emeğin, fedakarlığın, katlanılan zorlukların neticesinin alındığı bir gün olması sebebiyle adeta bir hasat zamanıdır. 4 yıl boyunca ne ekmişsek bugün onu biçiyoruzdur.

 

Artık geleceğin yöneticileri olarak mezun olan arkadaşlarımla bir geçiş aşamasındayız. Geçiş dönemleri her zaman zorludur.

 

Kıymetli konuklar, sevgili aileler;

 

Onlarca sınavı geride bırakarak ÇOMÜ Siyasal’dan mezun olup iş telaşına düşecek olan dönem arkadaşlarıma şimdiye kadar gösterdiğiniz desteği bu süreçte de sürdürmenizi rica ediyorum.

 

Hayallerini gerçekleştirmek adına ilerledikleri yolda yanlarında olun. Onların meslek edinme telaşı altında ezilmelerine asla ama asla izin vermeyin. Unutmayınız ki her karanlığın ardından aydınlık, her kışın ardından da bahar gelmektedir.

 

Şimdiden yeni dönemde dünya sıralamasında 75, İngiltere’de ise 13. Sırada yer alan Sheffield Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi, Yönetim ve Kamu Politikaları yüksek lisans programına kabul edildiğimin müjdesini de vermek isterim.

 

Referans mektupları ile başvurumu güçlendiren Prof. Dr. Hüseyin ERKUL ve Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem PEKAR’a şükranlarımı sunuyorum.

 

Bunu söylerken bir noktanın altını çizmem gerekiyor. Beni tanıyanlar iyi bileceklerdir ki yarın eğitimime hangi ülkede devam edersem edeyim günün sonunda vatanım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne döneceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

 

Özelde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk Halkının haklı davası için çalışacağıma, genelde de dünyayı daha yaşanır kılma uğraşından asla vazgeçmeyeceğim konusunda sizi temin etmek isterim.

 

Sözlerimin sonuna gelirken;

 

Tüm mezun arkadaşlarımı canı gönülden kutlar, yolumuzun her daim açık olmasını dilerim.