Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Dış Politikası Türkiye- Rusya- NATO ve Avrupa Birliği Paneli Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesinin (SBF) düzenlediği  “Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Dış Politikası Türkiye- Rusya- NATO ve Avrupa Birliği” Paneli Troya Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Türkiye dış politikası, Türkiye NATO ilişkisi ve Avrupa Birliği konuları hakkında sunumların gerçekleştirildiği panele, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelde, Başkent Üniversitesinden Prof. Dr. Yelda Hatice Ongun “Türkiye – Rusya ilişkileri: Tarihten Günümüze”, Prof. Dr. Hasan Ünal “Çok Kutuplu Dünyada Türkiye – Rusya İlişkileri”, ÇOMÜ SBF'den Doç. Dr. Ayşe Gülce Uygun “Rusya Ukrayna Savaşı ve Avrupa Birliği Yaptırımları” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ayşe Gülce Uygun'un moderasyonunda gerçekleşen panel, soruların cevaplandırılması ile son buldu.

(Rektörlük Basın)