Çanakkale Teknopark’a TÜBİTAK 1601 Desteği

Çanakkale Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi DinamoTTO tarafından hazırlanarak TÜBİTAK'a başvurusu yapılan, Proje Koordinatörlüğünü Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil'in yürüttüğü “ÇANAKKALE TEKNOPARK TTO’NUN ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ VE BÖLGESEL KALKINMA İÇİN TEKNOLOJİ TRANSFERİ STRATEJİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ” başlıklı proje, TÜBİTAK 1601-Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

Proje kapsamında, Çanakkale Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi’nin (DinamoTTO); Üniversite-Sanayi iş birliği faaliyetleri ve bölgesel kalkınma için teknoloji transferi stratejilerinin geliştirilmesi ile bu stratejilerin uygulanmasına yönelik çalışmalar yürütülecek. Çalışmalar kapsamında, üniversite-sanayi iş birliği ağlarının güçlendirilmesi, bölgedeki teknoloji transferi faaliyetlerinin artırılması ve bölgesel kalkınmaya yönelik teknoloji transferi stratejilerinin geliştirilmesi gibi konular ele alınacaktır.