Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Siyasal Bilgiler Fakültesi

Kamu Yönetiminde Tecrübe Paylaşımı Konulu Konferans Gerçekleşti

Kamu Yönetiminde Tecrübe Paylaşımı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ombudsmanlık Topluluğu tarafından düzenlenen Kamu Yönetiminde Tecrübe Paylaşımı konulu konferans Siyasal Bilgiler Fakültesi Cemil Meriç Konferans Salonunda gerçekleşti. 

Konferansa Vali Yardımcısı ve Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, akademisyenler ve öğrenciler katıldılar.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Ombudsmanlık Topluluğu onursal üyesi Kürşat Selim Temizyürek, Ombudsmanlık Topluluğu’nun kısa bir süre önce kurulduğunu ancak bu kısa süre içerisinde çok önemli faaliyetlere imza attığının altını çizerek şunları söyledi: 

“Siyasal Bilgiler Fakülteleri kamuda yönetim, kariyer, idarecilik anlamında her daim en önde olması gereken fakültelerden biri. Bu bağlamda şehrimizin ve ülkemizin önemli idarecilerinin bu fakültelere gelerek öğrencilerine bilgi birikim ve tecrübelerini aktarımlarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda katılımlarından dolayı Vali Yardımcısı Tahir Şahin’e, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’a teşekkür ediyoruz.”

ÇOMÜ Ombudsmanlık Topluluğu Başkanı Fırat Erdin ise topluluğun çalışmalarından bahsederek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. 

“Bir gün adaletle yönetmek 60 yıllık nafile ibadetten iyidir” atasözünden hareketle yöneticiliğin ne kadar hayırlı bir iş olduğunun ortaya konulduğunun altını çizen Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, tecrübe paylaşmalarının yakın gelecekte kamuyu yönetecek öğrenciler için önemli olduğunun vurgusunu yaptı.

Geleceğimiz Gençlerimizdir

Ombudsmanlık Topluluğu tarafından yapılan etkinlikten mutluluk duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, “Geleceğimiz gençlerimizdir. Buradan hareketle çalışmalarımızın odak noktası öğrencilerimiz olacak. Onları cesaretlendirmek, geleceğe hazırlamak, teşvik etmek olacak.”  

Rektör Murat, deneyim paylaşımının ve ombudsmanlığın önemine vurgu yaparak, ombudsmanlığın tarihimizde önemli bir yeri olduğunun altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü.

Medeniyetimizin En Önemli Aracı İstişare ve Kanaat Önderliğidir

“Bizim ecdadımızın medeniyetimizin en önemli aracıdır istişare, kanaat önderliği. Bu anlamda ombudsmanlığın kökleri bizlerdedir. 4-5 bin yıllık Türk tarihinde de örnekleri vardır. Adaletiyle, dürüstlüğüyle, kişiliğiyle toplumda temayüz etmiş kişilerin gönüllerde oluşturduğu otorite, bu kişilerin söylediklerini kanun haline getirirdi.  Son yıllarda kanaat önderliği önemini yitirmeye başlamış olsa da bunu yeniden canlandırmak için çalışmalıyız. Vicdanlı olacak, gönüllerde yer etmek için çalışacağız. Bu düşüncelerle ombudsmanlık topluluğunun çalışmalarında başarılar diliyorum.” 

Konferans konuşmacısı Vali Yardımcısı Tahir Şahin ise kariyeri ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Farklı yerlerde yaptığı kaymakamlık deneyimlerini anlattıktan sonra öğrencilerden gelen soruları cevapladı. 

Konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Vali Yardımcısı Tahir Şahin’e hediye takdiminde bulundu.