Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Siyasal Bilgiler Fakültesi

Çanakkale Barosu Başkanı Fakültemizde Konferans Verdi

Hukuk, Adalet ve Barolar Konulu Konferans

"İdari Yargı" dersi kapsamında üniversitemiz Ombudsmanlık Topluluğu'nun organizasyonuyla düzenlenen konferansta Çanakkale Barosu Başkanı Avukat Bülent ŞARLAN Fakültemizin konuğu oldu. İlk olarak söz alan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hüseyin ERKUL konuşmasında " Adaletin bittiği yerde zulüm başlar" özlü sözünden yola çıkarak yaptığı değerlendirmelerden sonra, yargısal denetim, mevzuatımızda ve uluslararası sözleşmelerde savunma hakkı konularına değindi.

Daha sonra sözü devralan, Çanakkale Barosu Başkanı Avukat Bülent ŞARLAN, hukuk, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma hakkı, avukatlık mesleği ve baro hakkında bilgiler verdikten sonra Çanakkale Barosu'nun yapmış olduğu belli başlı çalışmalara da konuşmasında değindi. Daha sonra öğrencilerin konu hakkında merak ettikleri soruları da cevaplandıran Baro Başkanı teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Avukat Bülent ŞARLAN'a Dekanımız tarafından, Üniversitemiz ürünü olan Troya seramiği takdim edildikten sonra çekilen hatıra fotoğrafının akabinde program sonlandırıldı.