15 Temmuz Yıl Dönümü Konferansı

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıldönümü kapsamında 16 Temmuz 2018 günü saat 10:00'da, Fakültemizde bulunan Cemil Meriç Konferans Salonu'nda Prof.Dr.Hüseyin ERKUL tarafından verilecek olan "12 Eylül 1980 Darbesi ile 15 Temmuz 2016 Darbe Girişiminin Toplumsal ve Siyasal Sonuçları Açısından Karşılaştırılması" başlıklı konferans düzenlenecektir. Konferansın ana teması; 12 Eylül 1980 darbesi öncesi siyasal süreç, darbenin gerekçeleri ve işleyişi ile askeri cunta ve oluşturulan hükümetin uygulamalarıdır. Darbenin getirdiği siyasal değişimler ve toplumsal etkileri irdelendikten sonra sonuçları ve denetimli serbestlik demokrasisine geçiş ve 15 Temmuz 2016'da hain darbe girişimiyle Devleti ele geçirme kalkışmasının, Devlet refleksi, Millet iradesiyle demokrasiye sahip çıkılması ve Devlet işleyişinin yeniden biçimlenmesi olguları değerlendirilecektir.